След като командващият източната група на украинските въоръжени сили Александър Сирски

...
След като командващият източната група на украинските въоръжени сили Александър Сирски
Коментари Харесай

Зеленски поздрави войниците, отвоювали Клещеевка

След като командващият източната група на украинските въоръжени сили Александър Сирски написа в обществените мрежи: " Клещеевка беше прочистена от руснаци ", Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога похвали бойците, които се бият край Бахмут, съобщи Агенция Франс Прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11745
В обичайното си вечерно видеообръщение към украинския народ Зеленски поздрави бойците, които са отвоювали Клещеевка, като възкликна " Браво! ".

От Агенция Франс Прес разясняват, че в сегашния миг успехите на бойното поле са изключително значими за Украйна, защото президентът Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога приготвя второто си посещаване във Вашингтон през новата седмица и неговата цел е да събере оптималната поддръжка.

В същото време отвоюването на Клещеевка идва в миг, когато двама авторитетни западни генерали са скептично настроени за скорошно привършване на военните дейности.

Единият от тях е генерал Марк Мили - ръководител на Обединения комитет на началник-щабове. Той разгласи, че сегашната контраатака на Украйна е по-бавна, в сравнение с планиращите я са я очаквали, само че въпреки всичко устойчиво се развива.

Той изрично отхвърли прочут брой мнения, че контраофанзивата се е провалила. По думите му Украйна има още доста сериозна бойна мощност и украинците не са изчерпили силите си.

Освен това военачалник Марк Мили предизвести: " Ще отнеме извънредно доста време, за да изгоним всичките 200 000 или даже повече съветски войници от окупираната от Русия Украйна. Това е доста висока летва за тях. Ще отнеме доста време, с цел да го създадат. "

Вторият почитан представител е генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той предизвести, че конфликтът няма скоро да доближи до своя бърз край.

" Повечето войни не престават по-дълго от очакваното - от времето, което в началото е планувано при тяхното започване ", изясни Столтенберг пред немската медийна група Funke.

" Затова трябва да се подготвим за дълга война в Украйна, даже и в случай че всички желаят бърз мир ", посочи генералният секретар на НАТО.

В постоянното си видеообръщение Зеленски разгласи още, че Киев приготвя нови отбранителни решения за Украйна и че приоритет са Противовъздушна отбрана и артилерията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР